duminică, 25 octombrie 2009

Sfantul Dumitru de Juramant , de jurnalism si pentru arabi


In Bucresti se afla o biserica frumoasa si interesanta cu hramul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, sarbatorit la 26 octombrie.
Biserica este cunoscuta de sute de ani drept Sfantul Dumitru de Juramant sau Sfantul Dumitru Posta si este de curand Paraclis pentru studentii in jurnalism, media si comunicare, dar si loc unde ortodocsii de limba araba pot auzi slujbe in limba lor.
Paroh este tanarul preot Mihai Gojgar care este si reporter si moderator la Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Romane.
In Bucuresti sunt in jur de 80 de familii care vorbesc araba si care sunt crestin-ortodocsi si care beneficiaza de slujbele savarsite aici de un parinte din partea Patriarhiei Georgiei. Pana acum, arabii puteau auzi Liturghia la Biserica Sf Spiridon Vechi.
In biserica in care odinioara negustorii depuneau jurmanat in fata icoanelor ca vor fi cinstiti, crestinul de azi gaseste o pace si o atmosfera de slujba mai mult decat binecuvantata. Lipseste acea vanzoleala si viermuaiala din alte biserici si poti sa te interiorizezi foarte bine. In plus, intr-o mica racla se afla si fragmente din moastele a patru sfinti: Pantelimon, Nicanor, Haralambie si Antonie, episcopul Pergamului.
Biserica este pe str. Postei, in spatele Muzeului National de Istorie.

Niciun comentariu: