luni, 30 noiembrie 2009

Felix Nicolau si Andreea Marin, doi tritonici

felix 2
Cand ziarele sunt pline de lansarile celor doua dive de la Gaudeamus, eu propun un antimodel jurnalistic pentru paginile de cultura(!!!!!)
Felix Nicolau, scriitor care a publicat mai multe carti de poezie, de istorie literara, eseuri critice, plus romanul "Tandru si rece", la Cartea Romaneasca. Este unul dintre cei mai apreciati critici literari, prin scriitura sa relaxata, cu umor si ironie fina, si care la recenta editie a targului de carte, a lanasat volumul "Anticanionice (critici stresate)".
Cartea sa reuneste mai multe cronici la volumele autorilor romani aparute in ultimii doi-trei ani, Felix Nicolau fiind si un colaborator constant al revistelor literare de gen din intreaga tara.
La lansarea sa de la standul Editurii Tritonic care i-a publicat cartea au fost prezenti scriitori si poeti recenzati de autor ( nu toti!), in acelasi timp prieteni ai autorului.
Interesant cum Felix are totusi ceva in comun cu Andreea Marin: a dat autografe pe masa plina de cartile Andreei Marin! Doar sunt amandoi autori tritonici...

Photobucket

3 comentarii:

Diana spunea...

Foarte tare place Felix Nicolau, l-am avut in vizita la una dintre intalnirile grupului nostru in Londra; nu l-am citit inca, dar asteptam cu nerabdare!
Umor si ironie dupa cum bine spui, Daniela ;)

DD Marin spunea...

ei, uite un jurnalist care se respecta! cred ca ai prins si un sfert din spatele meu in foto, dar sora mea, Andreea, statea chiar la fix :P

Daniela Şontică spunea...

Diana, Felix e la fel de relaxat si cu umor si in scris, ca si in realitate.

Daniel, ma bucur ca m-ai vizitat pe blog, iar despre respect - macar asa intre prieteni putem si noi semnala cate un eveniment. Iar lansarea lui Felix merita chiar mai mult de atat.