miercuri, 30 octombrie 2013

4 in 1 la Buzau




Cele patru cititoare...
Am avut lansare marţi (29 oct.) cu „Însemnări din pridvor” la Buzău. A fost foarte… 4 în 1. Pentru că la zilele Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” din Buzău s-au organizat manifestări ce au reunit mai mulţi scriitori spre a fi lansaţi deodată. Prin urmare, eu am fost lansată împreună cu Dumitru Dănăilă – „Întoarcerea” (roman), Bucur Chiriac – „Vitralii” (memorialistică) şi Nicolai Ţăicuţu – „La început a fost câmpia” (poezie).

Mi-a făcut mare plăcere să-mi văd buzoienii mei dragi, foşti colegi din presa locală, scriitori, oameni care contează în geografia locului. Dar mai ales, m-am bucurat că au venit special pentru mine patru cititoare, care mi-au adus un coş de flori şi au ţinut să mă cunoască personal, cumpărându-mi şi cartea! În plus, am avut surpriza să o revăd pe doamna Maria Prahoveanu, fostă profesoară a fraţilor mei mai mari la şcoala genereală din Săruleşti. Mi-a dăruit şi un volum de poezii scrise de domnia sa şi am schimbat câteva gânduri frumoase despre acele locuri ale copilăriei mele.
Despre cartea mea a vorbit scriitorul şi colegul meu Dumitru Manolache, iar despre mine au spus câteva cuvinte frumoase scriitorul Marin Ifrim şi jurnalistul Călin Gheţu. Desigur, şi Sorin Burlacu, directorul bibliotecii, care mi-a fost şi el coleg la Muntenia şi Informaţia Buzăului.
I-am revăzut în acest loc pe Gheorghe Vasile (fostul meu patron de la Muntenia), Viorel Frîncu, Titi Petre, Lucian Mănăilescu, Emil Niculescu, I.Aldeniu, Valeriu Şuşnea, Marcela Chiriţă, Gheorghe Ciobanu, Mihai M. Macovei, Dumitru Pană, Nicolae Pogonaru, Nicolae Peneş. Am avut ocazia să-i cunosc pe personal pe Teo Cabel, Tudor Cicu şi Titi Damian.
Concluzia: uneori e bun şi un instant... cultural cu multe arome, îţi oferă avantajul să vezi mulţi oameni la un loc.  


De la stanga la dreapta: Dumitru Danaila, Nicolai Taicuţu, Bucur Chirac, D.S., Sorin Burlacu
      


2 comentarii:

Tudor Cicu spunea...

Prin Teo Cabel (care a trimis un link cu această postare, pe facebook), am aflat de blogul tău. Felicitări. Club Mojo de pe Gabroveni 14, este pe stânga din Unirii, înainte de Lipscani? Şi, se ţine sus la mansardă, cum urci nişte scări de lemn, într-un bar? Dacă da, cunosc locaţia, am şi fost de câteva ori pe acolo (se chema bocancul literar, parcă), mă cunoşteau cei de acolo. Vineri seara,1 noiembrie, la Biblioteca "La Bastilia" din piaţa Romană am fost la lansarea romanului "Urma" de Adrian Alui Gheorghe (vezi pe blogul meu, relatarea). Felicitări pentru poemul de mai sus. O să mai revin pe aici. Tudor Cicu.

Daniela Şontică spunea...

Da, acela este Mojo. Când ajungeţi prin Bucureşti, mai daţi-mi de veste, ne putem vedea la astfel de evenimente. Mă bucur că vă place blogul. Şi poema... Şi eu v-am descoperit blogul de curând, vă citesc.