luni, 19 ianuarie 2009

Ciuma se întoarce!

Se moare încă de ciumă!

Conform agen'iilor de ştiri, cel puţin 40 de terorişti din cadrul celui mai mare şi mai puternic grup al-Qaida din afara Orientului Mijlociu, au murit, infectaţi de ciumă, într-o tabără din Algeria, în Africa de Nord, a anunţat, luni, cotidianul britanic The Sun, în ediţia electronică.

Forţele de securitate au găsit la marginea drumului un cadavru care purta semnele bolii ce a devastat Europa în Evul Mediu. Victima făcea parte din gruparea AQLIM (Al-Qaida din Maghrebul Islamic), care pregăteşte luptători musulmani pentru a ucide trupele britanice şi americane. În prezent, liderii al-Qaida se tem ca boala să nu fi fost transmisă altor celule teroriste, sau talibanilor din Afganistan, subliniază publicaţia citată.

Potrivit unor surse din cadrul securităţii, aceasta este cea mai ucigătoare armă de până acum din războiul împotriva terorii. Cei mai mulţi dintre terorişti nu au resursele medicale de bază necesare pentru a trata boala, care se răspândeşte repede şi ucide în câteva ore.
Epidemia din cadrul al-Qaida a debutat în peşterile în care se ascundeau membrii AQLIM, din provincia Tizi Ouzou, la 150 de kilometri de capitala Alger. Grupul, condus de liderul terorist aflat sub urmărire, Abdelmalek Droudkal, a fost forţat să se adăpostească în pădurea Yakouren. Extremiştii care îl sprijină pe liderul Osama ben Laden s-au îndreptat către provinciile Bejaia şi Jijel, sperând ca virusul ciumei să nu-i fi afectat. Potrivit unei surse citate de cotian, emirii (liderii) se tem că teroriştii supravieţuitori ar putea să se predea pentru a scăpa de o moarte înfricoşătoare.

Sau... ar putea sa se sinucidă după ce s-au asigurat că i-au infectat pe soldaţii occidentali.

Un comentariu:

Crisa spunea...

Sa se intoarca oare ciuma?