miercuri, 2 aprilie 2014

S-a născut "Lumina literară şi artistică"


"Lumina literară şi artistică" este bucuria mea din aprilie 2014.
Bucurie pe care o voi trăi lună de lună în redacţia "Ziarului Lumina", acolo unde îi voi concepe planul, unde mă voi gândi la oameni de litere şi artă pe care îi voi coopta să scrie şi să răspundă întrebărilor pentru a fi publicaţi.
Aşadar, un supliment color de patru pagini (deocamdată), care se va distribui o dată pe lună cu săptămânalul "Lumina de Duminică".
Primul număr este de aşteptat în 6 aprilie.
Eu zic că aveţi un motiv bun să daţi pe la biserică, dragi iubitori de literatură, pentru că numai aşa îl găsiţi. Dar nu cred că vă deranjează asta (oricum, dacă nu mergeţi, nici nu aveţi de ce să citiţi "Lumina liteară şi artistică").
În cochetul supliment - veţi vedea că nu mă laud, chiar e frumuşel paginat - vor fi publicaţi autori care scriu în afinitate cu valorile creştinismului. De fapt, orice poezie, fragment de proză sau eseu îşi va găsi spaţiul în paginile publicaţiei în măsura în care este de calitate şi are un mesaj cel puţin umanist. Mă rog, cuvinte mari - rezumatul ideii este ce spunea Hristos: "Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea".
În numărul 1 apar nume de scriitori valoroşi:  Cassian Maria Spiridon - poezie, pr. Nicolae Dascălu - eseu, un interviu cu Paul Aretzu, cronica lui Florin Caragiu la un volum al lui Ioan Pintea, Felix Nicolau - eseu, Elena Dulgheru - cronică de film. 

Sper că "Lumina literară şi artistică" va fi o bucurie pe care o vom împărtăşi foarte mulţi dintre cei care citim. Şi scriem.

5 comentarii:

ștefan s. spunea...

L-am găsit, l-am cumpărat, l-am citit... Felicitări!

Daniela Şontică spunea...

Excelent! Mă bucur că avem cititori aşa fideli. Aşteptăm şi sugestii pentru viitoarele numere. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Lecturi folositoare şi pe viitor!

ștefan s. spunea...

Hristos a înviat!

Daniela Şontică spunea...

Adevarat a inviat!

Tudor Cicu spunea...

La Buzău nu apare! Îl așteptăm prin calea poștei române! Succes!